پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 690
نویسنده : AmirAli

 

محورهای مهم در کاهش اختلافات زندگی مشترک

در چند دهه گذشته طلاق آهنگی رو به رشد داشته است و با نگاهی کوتاه به آمار منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال کشور متوجه خواهیم شد که رشد طلاق در مقابل ازدواج در سالهای اخیر افزایش بیشتری داشته است .

 

با توجه به آماری که از سوی مسیولین منتشر شده است 80 درصد تقاضای طلاق در شهر تهران از سوی زنان بوده و به نوعی با طلاق توافقی زنان مهریه خود را بخشیده و طلاق گرفته اند. فرایند طلاق اغلب با اختلافات کوچک آغاز می شود و بعد در مسیر کشمکش ها قرار گرفته و در آخر با طلاق تکمیل می شود. از این رو شایسته است به برخی محورهای مهم که می تواند به کم کردن زمینه های اختلاف کمک کند بپردازیم:

 

*اصلاح نگرش نسبت به همسر آرمانی : چون انتخاب همسر یکی از مهمترین مقاطع زندگی یک فرد است تصور می شود باید ایده آل ترین فرد ممکن ازدواج کرد و یک تصویر آرمانی نسبت به همسر خود دارند اما واقعیت چیز دیگری است و در اغلب ازدواج ها این افراد عادی هستند که با یکدیگر ازدواج میکنند . و اگر با تصور زندگی با یک فرد آرمانی وارد زندگی مشترک شد با اولین چالش به وجود آمده فرد دچار یاس و سر خوردگی می شود . پس بهتر است واقعیت را بپذیریم و قبول کنیم که همسر ما هم یک فرد عادی است و ما باید انتظارات خود را تعدیل کنیم.

 

*شناخت : آشنایی زوجین از همدیگر از اهمیت زیادی برخوردار است و خانوادها باید بکوشند زمینه آشنایی زوجین را قبل از این که آنها زیر یک سقف بروند فراهم کنند تا اگر سازش و تفاهم در میان آنها وجود ندارد از همان ابتدا از هم جدا شوند و کار به ازدواج نکشد.

 

*اختلاف سلیقه : این نکته مهم است که زن و شوهر باید هم سلیقه باشند اما واقعیت این است که اختلاف سلیقه حتی در میان خواهر و برادری که دارای یک پدر و مادر هستند و تحت تربیت واحد بزرگ شده اند وجود دارد چه برسد به زن و شوهری با تربیت و خواست های متفاوت پس بهتر است در مواردی که با یکدیگر اختلاف سلیقه دارید با اتخاذ روش هماهنگ کننده سعی کنید با حفظ اختلاف سلیقه یتان به نتایج مطلوب رسیده و به این تفاوت سلیقه و نظر احترام بگذارید.

 

*عدم مداخله دیگران : در هر زندگی این فقط زوجین هستند که صلاحیت تصمیم گیری را در زندگی خود دارند . البته استفاده از راهنمایی و ارشاد بزرگترها منافاتی با این استقلال در تصمیم گیری ندارد ولی اجازه ندهید دیگران به جای شما در مورد زندگیتان تصمیم بگیرند.

 

*کم کردن انتظارات: کم کردن انتظارات می تواند باعث افزایش قدرت مواجهه با مشکلات شود اگر نگرش های اقتصادی خود را تعدیل کنیم می توانیم آستانه رضایت مندی از زندگی را هم پایین بیاوریم و با داشتن امکانات کمتر نیز احساس خوشبختی کنیم .

 

*تربیت صحیح خانواده : نظام تربیتی در خانواده ها باید سعی کند مفاهیمی چون شفقت ،رحمت، انصاف و گذشت ،تواضع و غیرت و قناعت …… را در اذهان فرزندان خود نهادینه سازد تا باعث انعطاف پذیری بیشتر جوانان در مقابل مشکلات به وجود آمده شود.

 

*حفظ هویت جنسیتی : زن و مرد در خانواده باید بر هویت جنسیتی خود واقف باشند یعنی زن زنانگی کند و مرد مردانگی تا زمانی که زن و مرد خود رابه عنوان هویت مستقل بازشناسی نکرده و جایگاه خود را نشناسند نمی توان امید به داشتم خانواده ای توانمند و موفق داشت . این تفاوت های جنسیتی میان زن و مرد است که باعث جذابیت آنها برای یکدیگر می گردد.

 

*احترام به آزادی های فردی: زمانی که دو فرد با یکدیگر زندگی مشترکشان را شروع میکنند نباید این به منزله پایان هرگونه آزادی فردی طرفین باشد زن و مرد با ازدواج نباید زنجیری بر پای طرف مقابل باشند بلکه ازدواج یک تعامل و همراهی است پس سعی کنید همراه خوبی باشید نه مانع و مشکل پیش رو.

 

در آخر نباید از نقش جامعه و مراکز دولتی غافل شد اینکه فرد قبل از ورود به خانواده جدید تحت آموزش های لازم قرار بگیرد این آموزش ها باید توسط مدارس و دانشگاهها آغاز و توسط رسانه های همگانی تکمیل گردد و مهارتهای رفتاری و اخلاقی به جوانان ارایه گردد مهارتهایی مانند انتقاد پذیری ،تسامح ،چگونگی برقراری رابطه محبت آمیز ،کنترل خشم و……… اگر این ارزشها ی اخلاقی در میان جوانان نهادینه شود در زمان بروز اختلاف خانوادگی می توانند مسیر حل اختلافات را هموار تر نمایند.

 

و همچنین دولت ها موظفند با کاهش آلاینده های صوتی و تنفسی ،کنترل و کاهش تورم ،ایجاد زمینه های اشتغال و مسکن و پرداختن به مسئله ورزش همگانی و ایجاد مراکز مشاوره از میزان فشار عصبی وارد بر زوجین کاسته و زمینه استحکام بیشتر خانواده ها را فراهم نمایند.



:: موضوعات مرتبط: روانشناسی و خانواده , ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








بزرگترین حماقتِ انسان در زندگی ، لبخند زدن به کسی است که ارزش نگاه کردن هم ندارد !

کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

تصاوير زيباسازی|www.takwab.ir|تصاویرعاشقانه